środa, 14 października 2020

Potrawka z sercami drobiowymi, kaszą bulgur i włoszczyzną

Idealne danie na jesienne dni i nadchodzącą zimę. Super rozgrzewa i syci na długo.




Składniki:
  • 100g serc drobiowych
  • 50g kaszy bulgur suchej + 200ml wody
  • 250g włoszczyzny mrożonej
  • 200ml wody
  • przyprawy: jarzynka bez soli, czosnek granulowany, pieprz czarny, koperek suszony, zioła prowansalskie, papryka wędzona

Sposób przygotowania:
Do wrzącej, osolonej wody wrzucić kaszę bulgur. Na patelnie wrzucić włoszczyznę i serca drobiowe, zalać wodą. Gotować do lekkiego wchłonięcia wody. Następnie wrzucić ugotowaną kaszę i przyprawy. Dusić do całkowitego wchłonięcia wody.

Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz