Liczba gości w ciągu ostatniego roku

Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą

 

www.e-ksiazkakucharska.pl
Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą.

Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą - wypróbowany, domowy przepis.

     Pyszna surówka z kapusty pekińskiej do obiadu. Pekińska surówka z kukurydzą, pomidorem, jabłkiem i majonezem. Sałatka z dodatkiem ogórka i posiekanego koperku.

Surówka z pekińskiej to świetny dodatek do obaidu.


www.e-ksiazkakucharska.pl
Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą.

Sałatka z kapusty pekińskiej - składniki:

  • 1 średnia główka kapusty pekińskiej
  • 1 ogórek
  • 1 pomidor
  • 2 łyżki kukurydzy 
  • 1-2 łyżki posiekanego koperku
  • 1 szalotka, posiekana
  • 1 jabłko
  • 1 ząbek czosnku, starty
  • 1/4 szklanki majonezu
  • 2 łyżki śmietany
  • sok z cytryny, sól i pieprz do smaku

Surówka z kapusty pekińskiej do obiadu - przepis:


Krok 1.
  • Kapustę pekińską opłukać, osuszyć, pokroić w paski różnej szerokości.
  • Ogórka, jabłko i pomidora pokroić w kostkę.
Krok 2.
  • Wymieszać majonez ze śmietaną, doprawić do smaku.
  • Wszystkie składniki na surówkę wymieszać, polać sosem i lekko przemieszać.
Gotową surówkę z pekinki podawać do mięs, ryb i dań jarskich.

Miłego gotowania !

www.e-ksiazkakucharska.pl
Surówka z pekińskiej.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Ebook

Przetwory domowe i inne wyroby tradycyjne

Grill i posiłki na świeżym powietrzu

CO NA OBIAD

Copyright © 2016 MOJA KSIĄŻKA KUCHARSKA , Blogger