Sos słodko – kwaśny o wciągającym, wielopoziomowym smaku. Orientalny sos z passaty pomidorowej, papryki, kukurydzy i słodkiego ananasa z puszki. Zagęszczony poprzez długie gotowanie, zapakowany do niewielkich słoiczków i poddany pasteryzacji. W każdej chwili możesz sięgnąć po doskonały sos domowej produkcji i za jego pomocą przygotować orientalne danie obiadowe. W szczególności polecam kawałki soczystego kurczaka w sosie słodko – kwaśnym, podanego z ryżem jaśminowym.
Wiele firm spożywczych oferuje sosy słodko – kwaśne, możliwe do kupienia w sklepach. Jednak wierz mi, to nie jest to samo. Przede wszystkim pod względem składu i w przypadku domowego sosu, zawartości wolnej od konserwantów. Słoiczki ze słodko – kwaśnym cudeńkiem przygotujesz w 2 godziny, możesz przechowywać je przez kolejne 3 miesiące.