Rozgrzewające curry z kurczakiem i dynią









Dziś zapraszam na pyszne curry z kurczakiem i dynią. 

Do przyprawiania dania użyłam gotowej pasty Madras Pataks.

Jest to pasta przyprawowa ze skoncentrowanych przypraw. 

Pasty można wykorzystać na wiele sposobów, od przystawek po dania główne.







Składniki:
  • 600 g filetu z kurczaka
  • 700 g dyni
  • 1 opakowanie pasty Madras Paste Pots
  • 1 duża cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • olej
  • 2 łyżki posiekanej kolendry
  • sól
dodatkowo
  • ryż

Wykonanie:

Mięso umyłam, osuszyłam i pokroiłam w paski. Dynię obrałam i pokroiłam w kostkę. Cebulę pokroiłam w półplasterki, a czosnek posiekałam. Na patelni rozgrzałam tłuszcz i usmażyłam kurczaka. W garnku rozgrzałam olej, wrzuciłam cebulę z czosnkiem, zeszkliłam. Następnie dodałam pastę przyprawową Madras Paste Pots, dynię, smażyłam przez 5 minut. Następnie podlałam wodą(można dolać mleka kokosowego) Po 5 minutach dodałam kurczaka i dusiłam aż dynia była miękka, woda odparowała, a sos ładnie się zagęścił. Na koniec dodałam posiekaną kolendrę. W między czasie ugotowałam ryż w osolonej wodzie.



Smacznego!














Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

[0].appendChild(pfBloggerJs);