Składniki:
120 g mąki
2 jajka
1/3 szklanki erytrytolu lub innego słodzidła
240 g puree z dyni
1 banan
1 łyżka masła orzechowego
1 łyżeczka cynamomu
1 łyżeczka proszku do pieczenia
kilka orzechów włoskich
Przygotowanie:
Jajka ubić na puszystą masą ze słodzidłem. Banana rozgnieść widelcem, wymieszać z masłem orzechowym i puree z dyni. W drugiej misce wymieszać mąką z proszkiem do pieczenia i cynamonem. Wszystkie składniki dodać do jajek i krótko zmiksować. Masę nałożyć do 12 papilotek, wierzch udekorować połówkami orzechów włoskich i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 25-30 minut. Smacznego 🙂
prawdziwie jesienne 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Oj tak, jesień zawitała na całego 😀
PolubieniePolubienie