Babeczki dyniowe

Składniki:

120 g mąki

2 jajka

1/3 szklanki erytrytolu lub innego słodzidła

240 g puree z dyni

1 banan

1 łyżka masła orzechowego

1 łyżeczka cynamomu

1 łyżeczka proszku do pieczenia

kilka orzechów włoskich

Przygotowanie:

Jajka ubić na puszystą masą ze słodzidłem. Banana rozgnieść widelcem, wymieszać z masłem orzechowym i puree z dyni. W drugiej misce wymieszać mąką z proszkiem do pieczenia i cynamonem. Wszystkie składniki dodać do jajek i krótko zmiksować. Masę nałożyć do 12 papilotek, wierzch udekorować połówkami orzechów włoskich i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 25-30 minut. Smacznego 🙂

Babeczki dyniowe

3 uwagi do wpisu “Babeczki dyniowe

Dodaj komentarz