Składniki:
5 chlebków pita
450 g fileta z kurczaka (2 filety)
1/2 puszka kukurydzy
1 awokado
100 g sałaty lodowej lub innej
2 łyżki jogurtu
1 łyżka majonezu
2-3 ząbki czosnku
sól, pieprz
przyprawa do kurczaka pikantna
1 łyżka octu jabłkowego
2 łyżki maggi
czosnek w proszku
słodka papryka
Przygotowanie:
Fileta pokroić w kostkę, posypać papryką, czosnkiem i przyprawą do kurczaka, dodać ocet i maggi, wymieszać i odstawić do lodówki przynajmniej na godzinę, a następnie usmażyć na patelni bez tłuszczu. Sałatę poszatkować, awokado obrać i pokroić w kostkę, dodać kurczaka i osączoną kukurydzę. Jogurt wymieszać z majonezem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, doprawić solą i pieprzem, wymieszać i wlać do kurczaka. Całość wymieszać. Chlebki pita obsmażyć na patelni grillowej, rozciąć i napełnić farszem. Smacznego 🙂
Kaloryczność 1 pity z nadzieniem: 324 kcal
Węglowodany 41,9 g
Tłuszcze 3,5 g
Białko 29 g
swietne! jeju, nie moge wchodzic na Twojego bloga 😀 zawsze patrze wpisy wstecz czy mi cos nie umknelo i zawsze od razu burczy mi w brzuchu 😀
PolubieniePolubienie
Dziękuję, bardzo mi milo 😀
PolubieniePolubienie