Pity z kurczakiem i awokado

Składniki:

5 chlebków pita

450 g fileta z kurczaka (2 filety)

1/2 puszka kukurydzy

1 awokado

100 g sałaty lodowej lub innej

2 łyżki jogurtu

1 łyżka majonezu

2-3 ząbki czosnku

sól, pieprz

przyprawa do kurczaka pikantna

1 łyżka octu jabłkowego

2 łyżki maggi

czosnek w proszku

słodka papryka

Przygotowanie:

Fileta pokroić w kostkę, posypać papryką, czosnkiem i przyprawą do kurczaka, dodać ocet i maggi, wymieszać i odstawić do lodówki przynajmniej na godzinę, a następnie usmażyć na patelni bez tłuszczu. Sałatę poszatkować, awokado obrać i pokroić w kostkę, dodać kurczaka i osączoną kukurydzę. Jogurt wymieszać z majonezem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, doprawić solą i pieprzem, wymieszać i wlać do kurczaka. Całość wymieszać. Chlebki pita obsmażyć na patelni grillowej, rozciąć i napełnić farszem. Smacznego 🙂

pita z kurczakiem i awokado

Kaloryczność 1 pity z nadzieniem: 324 kcal

Węglowodany 41,9 g

Tłuszcze 3,5 g

Białko 29 g

 

3 uwagi do wpisu “Pity z kurczakiem i awokado

Dodaj komentarz