Składniki
ok. 1 kg pałek z kurczaka
kawałek selera
2 marchewki
1 cebula
1 brokuł
3-4 łyżki sosu worcester
szczypta pieprzu kajeńskiego
suszona trawa cytrynowa
suszony czosnek niedźwiedzi
słodka papryka, pieprz
Sposób przygotowania przepisu:
Pałki ułożyć w naczyniu do zapiekania, polać sosem worcester i posypać przyprawami. Warzywa obrać i pokroić, dodać do mięsa. Przykryć i wstawić do piernika nagrzanego do 180 stopni na około godzinę. Brokuła podzielić na różyczki, dołożyć do mięsa i piec jeszcze około 10-15 minut. Smacznego
Kasiu
Wygląda danie przepysznie:)
Póki co nie dla mnie, bo chory żołądek, ale dla smakoszy- super propozycja.
Smacznie pozdrawiam:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję i pozdrawiam 🙂
PolubieniePolubienie