Jajka faszerowane kabanosem i rzodkiewką

Jajka faszerowane kabanosem i rzodkiewką. Lubicie faszerowane jajka? To zawsze doskonały pomysł na śniadanie, święta lub przyjęcie. Prosta, pyszna przekąska, po którą każdy sięga z przyjemnością. Dziś polecam Wam szybki przepis na jajka faszerowane kabanosem i rzodkiewką. Prosto, szybko, a jak smacznie. My je uwielbiamy. A jeśli zastanawiacie się jak zrobić jajka faszerowane z tuńczykiem lub grzybami, to koniecznie sprawdźcie moje inne przepisy na takie jajka (klik)

Jak zrobić takie faszerowane jajka? To bardzo proste. Kilka składników, chwila przygotowań i już można podawać. Zresztą sprawdźcie sami 🙂

Składniki:

  • 6 jajek
  • 2 cienkie kabanosy + kawałek do ozdoby – u mnie kabanosy z drobiem Olewnik
  • 3 rzodkiewki
  • 3 łyżki majonezu
  • 1-2 łyżki gęstego naturalnego jogurtu
  • sól i pieprz do smaku
  • kawałek pory

Przygotowanie:

Jajka gotujemy na twardo. Studzimy i obieramy. Kroimy na pół, wyciągamy łyżeczką żółtko.

Każde żółtko przekładamy do miseczki. Dodajemy drobno pokrojone kabanosy, drobno pokrojone 2 rzodkiewki (trzecią wykorzystamy do ozdoby), majonez, jogurt (najpierw mniejszą ilość, nim regulujemy gęstość farszu) i doprawiamy całość solą i pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy do powstania pasty.

Tak powstałą pastę nakładamy do miejsc po żółtkach. Całość posypujemy pokrojonym porem, kawałkami kabanosa i kawałkami rzodkiewki.

Podajemy.

Smacznego

 

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj komentarz