Ciasto Kinder Country Bez Pieczenia



Ciasto Kinder Country bez pieczenia to bardzo smaczna przekąska, którą pokochają wszyscy miłośnicy tego typu łakoci. Ogromną zaletą tego ciasta jest fakt, że nie dość, że jest proste w przygotowaniu, to na dodatek zajmuje bardzo mało czasu.

Jeśli macie niezapowiedzianych gości, lub po prostu nachodzi Was ochota na coś słodkiego, ciasto kinder country będzie idealnym wyborem.

W tym wpisie znajdziecie przepis na pyszne ciasto kinder country, które możecie przygotować bez użycia piekarnika w bardzo krótkim czasie. Jeśli nie lubicie piec, lub nie macie do tego daru, to ciasto z pewnością Wam wyjdzie.



Zapraszamy do zapoznania się z poniższym przepisem i wypróbowania tego ciasta.

PRZEPIS NA CIASTO KINDER COUNTRY

Składniki:

  • 350 ml schłodzonej śmietanki 30%
  • 250 g serka mascarpone
  • duże opakowanie herbatników ok. 200g
  • 2 białe czekolady
  • 2 mleczne czekolady
  • 3 szklanki płatków Nestle Cheerios Honey + garść na wierzch

Przygotowanie:

  • Białe czekolady roztopić w kąpieli wodnej, a następnie ostudzić. 200 ml śmietany 30% ubić.
  • Dodać serek mascarpone, całość zmiksować na wolnych obrotach dolewając pomału ostudzoną białą czekoladę.
  • Wsypać 3 szklanki płatków i wymieszać.


  • W kąpieli wodnej roztopić czekolady mleczne, a następnie je ostudzić. Resztę śmietany (150 ml) ubić na sztywno.
  • Powoli miksując dodawać mleczną czekoladę.
  • Formę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć herbatniki, wlać jasną masę.
  • Ponownie wyłożyć herbatnikami.
  • Wylać masę ciemną. Wierzch posypać garścią płatków.
  • Placek wstawić do lodówki na ok. 1,5 h.


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

2 komentarze

Dodaj komentarz

dwanaście − jedenaście =