Kulinarna Chwila: Sałatka Tycjana Kulinarna Chwila: Sałatka Tycjana

czwartek, września 10, 2020

Sałatka Tycjana


Sałatka Tycjana
Kiedy zaskoczą Ciebie goście, możemy zrobić szybką, dobrą sałatkę. Idealna również na grilla, imprezy.


Składniki:
·              1 pęczek rzodkiewki
·              4 ogórki konserwowe
·              15 dag szynki konserwowej
·              15 dag sera żółtego
·               400 g {puszka) mieszanki po polsku
·              4 jajka ugotowane na twardo
·              Sól
·              Pieprz
·              4 łyżki majonezu
Sposób przygotowania:
1.   Rzodkiewkę, ogórki, szynkę oraz ser kroimy w kostkę.




2.   Mieszankę po Polsku odlewamy z zalewy i łączymy z pozostałymi składnikami.

3.   Następnie dodajemy obrane i drobno posiekane jajka.

4.   Doprawiamy pieprzem oraz solą i dokładnie mieszamy razem z majonezem.


5.   Przekładamy do naczynia, dowolnie dekorujemy.



6.   Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz