piątek, 19 lipca 2013

Parówkowe alla leczo

  • 7 cienkich parówek wieprzowych ( podwędzanych )
  • 2 czerwone papryki
  • 1 cebula
  • 1 cukinia
  • 1 duża marchewka
  • 2 liście laurowe
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • sól do smaku
  • pieprz kolorowy do smaku
  • chili do smaku
  • 500 ml bulionu ( u mnie rosół )
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego z czosnkiem
  • 1 płaska łyżka mąki
  • 3 łyżki oleju
czytaj dalej :
Przygotować warzywa, czyli obrać i umyć. Cebulę, paprykę i cukinię pokroić na kawałki a marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Parówki po zdjęciu z nich folii pokroić. W garnku rozgrzać olej, wrzucić parówki i podsmażyć a potem dodać cebulę i dalej smażyć. Następnie dodać pozostałe warzywa i smażyć od czasu do czasu mieszając 2 minuty. Do garnka wlać bulion i dodać przyprawy. Wszystko dusić pod przykryciem 10 minut a potem dodać koncentrat i dokładnie wymieszać a potem doprowadzić do wrzenia. Mąkę rozrobić z odrobiną wody i zagęścić nią powstały sos. Gotowe alla leczo podawać na gorąco z pieczywem, ja podałam z domowych chlebem.

3 komentarze:

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.