poniedziałek, 7 września 2020

Koktajl wieloowocowy z truskawkami, jagodami, bananami i arbuzem


Koktajl wieloowocowy z truskawkami, jagodami, bananami i arbuzem na bazie maślanki jest zdrowy i pyszny. Z powodzeniem może zastąpić deser, ponieważ jest również dosyć słodki. Mi osobiście bardzo smakował. Zawarłam w nim takie nieoczywiste połączenia, ale rezultat okazał się wyborny.

U mnie truskawki i jagody były w wersji mrożonej, więc jedynie umieściłam je z wyprzedzeniem w misie blendera, aby się odmroziły. Jeżeli chodzi o to, ile dodać arbuza, to ja miałam dużego (przekrojonego na pół) i odkroiłam z niego plaster o szerokości około 2 cm.



SKŁADNIKI

  • 250 g truskawek
  • 50 g jagód
  • około 200 g arbuza
  • 2 banany
  • 200 ml maślanki


WYKONANIE

Truskawki i jagody umyć. Z truskawek obrać szypułki. Banany obrać ze skóry. Z arbuza odkroić skórę i wyciągnąć pestki. Tak przygotowane owoce umieścić w misie blendera, wlać maślankę i włączyć urządzenie. Gotowy koktajl rozlać do szklanek i podawać od razu.



1 komentarz: