sobota, 27 lipca 2013

Ketchupowo jogurtowe skrzydełka z grilla

  • 10 dużych skrzydełek z kurczaka
  • Marynata :
  • 5 łyżek ketchupu pikantnego
  • 5 łyżek jogurtu greckiego
  • sól do smaku
  • pieprz kolorowy do smaku
  • czosnek granulowany do smaku
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • 1 łyżeczka dowolnych ziół suszonych ( oregano, bazylia, tymianek, rozmaryn )
PRZYGOTOWANIE:
Skrzydełka umyć i odciąć z nich najcieńsze części ( można je zamrozić i wykorzystać do wywaru na zupę ). Osuszyć skrzydełka po umyciu. W miseczce umieścić wszystkie składniki marynaty i dokładnie je utrzeć na krem. Przygotowaną marynatą nasmarować skrzydełka i odstawić zakryte folią spożywczą na kilka godzin. Potem rozpalić grill i jak powstanie żar ułożyć zamarynowane skrzydełka na ruszcie i grillować po około 15 minut z każdej strony. Do grillowania należy użyć dużych skrzydełek, bo się tak nie wysuszą zanim będą upieczone.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.