Składniki:
ciasto:
4 jajka
250 g mąki
200 g powideł śliwkowych
1/2 szklanki erytrytolu
1 szklanka jogurtu naturalnego
1 łyżka przyprawy do piernika
po pół łyżeczki proszku do pieczenia i sody
ser:
2 kostki chudego twarogu
2 jajka
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1/2 szklanki eytrytolu
Przygotowanie:
Białka jaj ubić na sztywno ze słodzidłem, a następnie zmiksować na mniejszych obrotach z pozostałymi składnikami. Ciasto wylać na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę. Ser najpierw utrzeć blenderem na gładką masę, a następnie dodać żółtka i zmiksować. Białka ubić na sztywno ze słodzidłem i wymieszać z serem i mąką ziemniaczaną. Mase serową wylać na masę piernikową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec 50 minut, u mnie najpierw góra-dół, a następnie termoobieg. Wystudzić w uchylonym piekarniku.
już pachnące jesienią
PolubieniePolubione przez 1 osoba
A jak do tego jeszcze dodać grzyby na obiad, to jesień na całego 🙂
PolubieniePolubienie