wtorek, 27 sierpnia 2013

Młoda kapusta - surówka

                      Znowu użyłam oleju, który dostałam do testów. Niestety oleju ubywa a jest smaczny. Widziałam olej Rapso w sklepie, ale zwyczajnie mnie na niego nie stać. Używam w kuchni sporo oleju a cena to ponad 17 zł. Więc jak na moją kieszeń to zdecydowanie za dużo. Ale oczywiście osobom z pokaźniejszym portfelem polecam. Dziś zrobiłam moją ulubioną surówkę z młodej kapusty.

czytaj dalej :
  • 1/2 główki młodej kapusty
  • kilka rzodkiewek
  • 160 g pomidorków cherry
  • 1 czerwona cebula
  • 3 łyżki kiełków czerwonej kapusty
  • cukier do smaku
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • ocet ryżowy do smaku
  • kilka łyżek oleju rzepakowego
  •  
  •  
    Pomidory umyć i pokroić na ćwiartki. Kapustę opłukać i poszatkować. Cebulę obrać, umyć i pokroić w kostkę. Rzodkiewki umyć i pokroić w półplasterki. Wszystkie składniki po przygotowaniu wrzucić do miski, dodać kiełki i przyprawy i wymieszać surówkę. Gotową surówkę zostawić do przegryzienia się smaków na kilka minut. Podawać do drugich dań obiadowych.

2 komentarze:

  1. Nie sądziłam, że jest aż taki drogi. Ale faktycznie smaczny,podobnie pewnie, jak surówka:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Tak jest drogi a surówka smaczna :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.