Tacos z kurczakiem i salsą z mango to smaczna alternatywa na kolację. Tacos z kurczakiem i salsą z mango oczywiście będą też genialnym pomysłem o każdej inne porze dnia.
Za mną osobiście te Tacos muszelki chodziły już jakiś czas i po mimo, że stały w mojej kuchennej spiżarni gotowe do użycia dopiero dziś nastał ich czas 😊

Tacos przygotowuje się szybko, kiedy ma się już gotowe tacos shells. Ja moje Poco Loco Taco shells zakupiłam w sklepie internetowym ale równie dobrze, a nawet i lepiej było by przygotować je samemu w domu. Zależało mi jednak na szybkim rozwiązaniu, tak by przygotowanie kolacji nie trwało wieczność. Więc dziś przepis z gotowym produktem.

INNE PRZEPISY NA KOLACJE:
  SAŁATKA Z RZODKIEWKĄ I MOZZARELLĄ  
  NALEŚNIKI MARYNISTYCZNE Z PIECZARKAMI  
  FASOLKA Z CUKINIĄ NA RUKOLI Z HALLOUMI  
  CARPACCIO Z ARBUZA Z RZODKIEWKĄ I MIĘTĄ  
  STEKI Z KALAFIORA Z TZATZIKI Z RZODKWI  

TACOS Z KURCZAKIEM I SALSĄ Z MANGO

TACOS Z KURCZAKIEM I SALSĄ Z MANGO SĄ:
– Pyszne
– Idealne na kolację
– Sycące
– Genialne również o każdej innej porze dnia
– Łatwe i szybkie w przygotowaniu

TACOS Z KURCZAKIEM I SALSĄ Z MANGO

ILOŚĆ PORCJI: 8 TACO
CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MINUT

SKŁADNIKI:

– 8 chrupiących, gotowych taco shells / u mnie Poco Loco
– Filet z kurczaka
– Sałata lodowa – połowa główki
– Papryka czerwona
– Papryczka chili
– Mango
– Bazylia – 15 średnich listków
– Awokado
– Czosnek – 1 ząbek
– Cebula czerwona
– Sos Teriyaki – 1 łyżka
– Sezam biały do panierowania
– Sok z 1/3 limonki
– Jajko
– Sól do smaku
– Pieprz czarny świeżo mielony do smaku
– Oliwa

PRZEPIS:

GUACAMOLE
Awokado wydrąż łyżką do miseczki, dodaj ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę oraz sok z limonki, posól i popieprz do smaku wymieszaj.

SALSA Z MANGO
Paprykę, papryczkę chili, cebulę czerwoną oraz mango pokrój w kostkę, dodaj poszatkowane listki bazylii, posól i popieprz do smaku.

KURCZAK
Pierś umyj, osusz i pokrój w kostkę. Przełóż do miseczki. Posól i popieprz do smaku. Dodaj łyżkę sosu Teriyaki i całość zamieszaj. Maczaj w rozkłóconym jajku i panieruj w białym sezamie. Smaż na rumiano z obu stron. Odsącz na ręczniku papierowym. Możesz również pominąć krok z panierowaniem i po prostu usmażyć kurczaka – w tym wypadku nie potrzebujesz 2 składników: jajka i sezamu.

SAŁATA LODOWA
Sałatę lodową pokrój w paski lub wedle uznania.

1. Tacos podpiecz w piekarniku 5 minut w 180 stopniach.
2. Na gotowe muszle nakładaj po łyżeczce gauacamole.
3. Kolejno nałóż sałatę lodową a na niej usmażonego kurczaka.
4. Na całość nałóż sporą łyżkę salsy z mango.

TACOS Z KURCZAKIEM I SALSĄ Z MANGO

SMACZNEGO!