wtorek, 5 listopada 2013

Pomidorowa na świeżych pomidorach


rozwiń i czytaj przepis :

  • 1 l rosołu
  • 500g świeżych mięsistych pomidorów ( swoich z działki )
  • ugotowane warzywa z rosołu :
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • kawałek selera
  • 150 ml śmietanki 18%
  • Do smaku :
  • sól pieprz kolorowy
  • kucharek w płynie
PRZYGOTOWANIE:
Pomidory naciąć na krzyż, zalać wrzątkiem i zahartować. Następnie zdjąć skórkę, usunąć gniazdo nasienne i umieścić w misce. Do wysokiego naczynia wrzucić warzywa z rosołu i pomidory i zmiksować. Rosół wlać do garnka, zagotować i dodać zmiksowane składniki. Zagotować a potem wlać śmietankę zahartowaną z odrobiną zupy. Doprawić do smaku solą, kucharkiem i świeżo zmielonym pieprzem. Na talerze nakładać porcje makarony, wlewać gotową zupę i posypać świeżą natką pietruszki,

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.