Potrawka jesienna z kurczaka i kapusty pekińskiej.

Pyszne danie obiadowe idealne na grzybowy sezon. Pieczarki zastąpić możecie świeżymi grzybami leśnymi, które dodadzą temu daniu, wspaniałego smaku i aromatu.

SKŁADNIKI:

  • PIERŚ Z KURCZAKA
  • PO JEDNEJ CZERWONEJ I ZIELONEJ PAPRYCE
  • NIEDUŻA KAPUSTA PEKIŃSKA
  • KILKA GRZYBÓW LEŚNYCH LUB PIECZAREK
  • SZKLANKA BULIONU
  • 1 CEBULA
  • 2 ZĄBKI CZOSNKU
  • 1 LIŚĆ LAUROWY
  • 2 ZIARNA ZIELA ANGIELSKIEGO
  • 1 ŁYŻKA KONCENTRATU POMIDOROWEGO
  • 1 PŁASKA ŁYŻKA MĄKI
  • PIEPRZ I SÓL DO SMAKU
  • OLEJ DO SMAŻENIA
ZAPRASZAM RÓWNIEŻ DO OBEJRZENIA FILMU

WYKONANIE:

UMYTE I OSUSZONE MIĘSO OPRÓSZYĆ MĄKĄ I USMAŻYĆ NA GORĄCYM OLEJU.


USMAŻONE PRZEŁOŻYĆ NA TALERZ, A NA POZOSTAŁYM NA PATELNI TŁUSZCZU PODSMAŻYĆ POKROJONA W PIÓRKA CEBULE ORAZ DROBNO POSIEKANY CZOSNEK. DODAĆ LISTEK LAUROWY I ZIELE ANGIELSKIE.
PRZESTUDZONA PIERŚ Z KURCZAKA POKROIĆ W KOSTKĘ. OCZYSZCZONE GRZYBY POKROIĆ W PLASTERKI A PAPRYKĘ W PASECZKI.


DO DUSZĄCEJ SIĘ CEBULI DODAĆ GRZYBY I CHWILĘ PODSMAŻYĆ.NASTĘPNIE DODAĆ MIĘSO I KONCENTRAT POMIDOROWY. ZAMIESZAĆ, CHWILE PODSMAŻYĆ, DODAĆ SÓL I PIEPRZ, PAPRYKĘ I POSZATKOWANA KAPUSTĘ PEKIŃSKĄ.

CAŁOŚĆ PODLAĆ BULIONEM, PRZYKRYĆ I DUSIĆ 15 MINUT LUB DO MOMENTU AZ WARZYWA BĘDĄ MIĘKKIE.


SMACZNEGO!


Komentarze

Leave a Reply

Ta witryna wykorzystuje usługę Akismet aby zredukować ilość spamu. Dowiedz się w jaki sposób dane w twoich komentarzach są przetwarzane.

Design a site like this with WordPress.com
Rozpocznij