piątek, 10 stycznia 2014

Deser biało - czerwony


rozwiń i czytaj przepis :

  • 500 g truskawek ( rozmrożone, mogą być świeże )
  • 1 duża śmietana 30 % ( 400 g )
  • 100 g bezików
  • 2 łyżki cukru pudru ( czubate )
  • 15 g cukru waniliowego
  • cukier do smaku ( do truskawek )
  • 1 mix do ubijania śmietany
PRZYGOTOWANIE:
Truskawki zmiksować blenderem w wysokim naczyniu, dodać cukier do smaku i jeszcze chwilkę miksować. Do drugiego naczynia wlać śmietanę, mix wymieszać z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, dodać do śmietany i ubić śmietanę. Bezy pokruszyć. Do wysokich szklanek lub kieliszków kłaść porcjami na przemian bezy, śmietanę i mus truskawkowy i tak do wyczerpania składników. Deser podawać od razu lub jeśli lubimy zimny schłodzić w lodówce.


2 komentarze:

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.