poniedziałek, 24 lutego 2014

Jabłkowe roladki schabowe


rozwiń i czytaj przepis :
  • 2 plastry schabu ( po 120 g )
  • 2 jabłka papierówki
  • sól morska do smaku
  • pieprz kolorowy do smaku
  • mąka do obtaczania
  • 2 jajka
  • bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia

PRZYGOTOWANIE:

Schab umyć, osuszyć, rozbić tłuczkiem do mięsa. Oprószyć sola i pieprzem. Każdy kotlet rozłożyć na płacie folii spożywczej. Umyte jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach i rozłożyć je na mięsie. Zawinąć roladki i wstawić je na 30 minut do lodówki. Po tym czasie roladki obtaczać w mące, potem w rozmąconym jajku i na koniec w bułce tartej. Roladki smażyć na oleju rzepakowym z każdej strony na złoto brązowy kolor na nie za mocnym ogniu aby roladki nie były surowe wewnątrz.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.