poniedziałek, 14 kwietnia 2014

Babka z marchewką i czekoladą


rozwiń i czytaj przepis :
  • 4 jajka ( rozmiar M )
  • 250 g margaryny Kasia
  • 2 czubate szk mąki pszennej typ 500
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3/4 szk cukru
  • 100 g mlecznej czekolady
  • 1 średnia marchewka
  • 1/2 szk białej oranżady
  • cukier puder
  • kakao rozpuszczalne

PRZYGOTOWANIE:

Do miski przełożyć miękką margarynę, wsypać cukier i dokładnie wszystko utrzeć. Następnie nadal ucierając dodawać po jednym jajku. Gdy jajka połączą się z margaryną przesiać do miski mąkę razem z proszkiem do pieczenia i wymieszać. Wlać oranżadę, ponownie wymieszać i do ciasta zetrzeć marchew na tarce o drobnych oczkach a czekoladę na grubych. Wszystko wymieszać i ciasto przełożyć do keksówki o wymiarach 12 x 30 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Foremkę z ciastem wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec babkę 50 minut do suchego patyczka. Upieczoną babkę wyjąć z formy, wystudzić i posypać cukrem pudrem i kakao.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.