Liczba gości w ciągu ostatniego roku

NALEŚNIKI Z FARSZEM RUSKIM - zobacz jak łatwo przygotować pyszne naleśniki ruskie

www.e-ksiazkakucharska.pl
Naleśniki ruskie.

Naleśniki z farszem ruskim - pyszny i prosty przepis na obiad dla całej rodziny.

Naleśniki jak pierogi ruskie.


    Naleśniki ruskie: naleśniki z farszem z sera białego i ziemniaków, z dodatkiem podsmażonej cebulki. Naleśniki z nadzieniem ziemniaczano-twarogowym zasmakują każdemu. Tak przygotowane naleśniki to pyszny sposób na szybki obiad dla całej rodziny. Naleśniki z farszem ruskim doskonale smakują podane z sosem pieczarkowym lub czosnkowym, a także polane sklarowanym masłem i gęstą śmietaną. Naleśniki ruskie równie smaczne będą ze skwarkami i zrumienioną cebulką.

Naleśniki z nadzieniem ruskim - przepis, który zawsze się udaje.


     Zobacz jak łatwo przygotować w domu naleśniki ruskie. Oto wypróbowany przepis, składniki i przygotowanie krok po kroku.




www.e-ksiazkakucharska.pl
Naleśniki z farszem ruskim.

Składniki potrzebne do przygotowania naleśników ruskich.


Farsz na naleśniki ruskie:


  • 250g sera białego, twarogowego
  • 350g ugotowanych, utłuczonych i  ostudzonych ziemniaków
  • 1 cebula, posiekana i podsmażona na maśle
  • sól i pieprz do smaku

Składniki na ciasto naleśnikowe:

  • 200g mąki pszennej
  • 200g mleka
  • 200g wody
  • 2 jajka
  • 1 łyżka oliwy lub stopionego masła klarowanego
  • szczypta soli
  • tłuszcz do smażenia

Opcjonalnie do podania z naleśnikami ruskimi:

Przepis na naleśniki z farszem ruskim:


Krok 1.
  • Z podanych składników usmażyć 8 naleśników
Krok 2.
  • Przygotować nadzienie do naleśników ruskich: w misce wymieszać dokładnie wszystkie składniki na farsz, doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • Otrzymanym nadzieniem ziemniaczano-twarogowym smarować naleśniki i składać jak krokiety lub w chusteczkę. 
      Gotowe naleśniki ruskie podsmażyć przed podaniem na maśle i podawać np. z sosem pieczarkowym, koperkowym lub czosnkowym. Usmażone naleśniki można także polać gęstą śmietaną albo skwarkami z boczku i podsmażoną cebulką.

Smacznego :)

www.e-ksiazkakucharska.pl
Naleśniki z nadzieniem ruskim.

www.e-ksiazkakucharska.pl
Naleśniki z nadzieniem ziemniaczano-serowym.

www.e-ksiazkakucharska.pl
Naleśniki z farszem ziemniaczano-serowym.


4 komentarze:

  1. Naleśniki z przepisu są tak dobre ;D i szybko mi się nie znudzą, w końcu jest tyle dżemów o różnych smakach ;D

    OdpowiedzUsuń
  2. "PRZEPIS, KTÓRY ZAWSZE SIĘ UDAJE" - Obowiązkowe danie:)

    OdpowiedzUsuń

Ebook

Przetwory domowe i inne wyroby tradycyjne

Grill i posiłki na świeżym powietrzu

CO NA OBIAD

Copyright © 2016 MOJA KSIĄŻKA KUCHARSKA , Blogger