piątek, 11 lipca 2014

Drobiowe roladki z bobem otulone boczkiem

rozwiń i czytaj przepis :


1 pojedyncza pierś z kurczaka
1/2 szk gotowanego bobu
kilka plasterków wędzonego boczku
sól morska
pieprz kolorowy
olej do smażenia

Pierś z kurczaka umyć i rozkroić na największy płat jak tylko się da.
Oprószyć solą i pieprzem.
Obrany bób doprawić solą i pieprzem, rozgnieść widelcem i nałożyć na płat mięsa.
Zawinąć w roladkę a potem rozłożyć plastry boczku i zawinąć roladkę w boczek.
Roladkę smażyć na oleju ( u mnie dość sporo bo roladka gruba była i bałam się, że nie dosmaży się w środku ) z każdej strony po kilka minut.
Usmażoną odsączyć na ręczniku papierowym i pokroić w grube plastry i podawać z ulubionymi dodatkami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.