Płatki owsiane gotowane na mleku, z dżemem truskawkowym i świeżymi truskawkami. Śniadanie na dobry początek dnia z owocami i pożywnymi zbożami.
Płatki owsiane na mleku z truskawkami
Porcje
2
porcjePrzygotowanie
10
min.Gotowanie
10
min.Kalorie
160
kcalOwsianka śniadaniowa z truskawkami. Płatki owsiane gotowane na mleku, dżem truskawkowy i świeże truskawki. Najlepsze rozpoczęcie dnia.
Tryb gotowania.
Dłuższe podświetlenie ekranu
Składniki:
1/2 szklanki płatków owsianych górskich
2 szklanki mleka 1,5 %
1 łyżeczka cukru
4 łyżki dżemu truskawkowego
200 g truskawek
garść płatków migdałów
Sposób przygotowania:
- Płatki owsiane i mleko umieść w garnuszku i zagotuj. Gotuj na niewielkim ogniu przez 10 minut, uważając by płyn nie wykipiał. Pod sam koniec gotowania posłodź owsiankę cukrem.
- Na patelni upraż płatki migdałów. Podgrzewaj je przez 5 minut, co chwilę mieszając by uniknąć przypalenia.
- Na spód miseczek wyłóż marmoladę owocową, następnie porcję owsianki. Udekoruj dużą ilością świeżych truskawek i prażonymi płatkami migdałów.
Instagram @proste.pesto
Obserwuj @proste.pesto i oznaczaj nas #proste.pesto
Facebook ProstePesto
Zobacz ProstePesto na Facebooku