poniedziałek, 11 sierpnia 2014

Deser słoneczny z morelą i winogronem


rozwiń i czytaj przepis :



5 moreli
200 g winogrona
150 g biszkoptów
350 ml śmietany kremówki
cukier do smaku
kolorowa posypka do ciast
2 kostki mlecznej czekolady

Zimną śmietanę ubić z cukrem.
Biszkopty włożyć do woreczka i np. tłuczkiem do mięsa rozdrobnić.
Morele i winogrona pokroić ale osobno.
Przygotować 4 wysokie szklanki lub pucharki i zacząć komponowanie deseru.
Na początek wsypać po łyżce biszkoptów, potem dać po czubatej łyżce śmietany.
Na śmietanę po jednej pokrojonej moreli, potem znowu biszkopty, śmietanę i pokrojone winogrona.
Na winogrona po łyżeczce śmietany, rozdzielić piątą morelę, i zetrzeć kostki czekolady a na sam koniec posypać desery odrobiną posypki i zajadać.

4 komentarze:

  1. Zamawiamy dwie szklaneczki ;) ;)
    Wglądają deserki OBŁĘDNIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Serdeczności!
    Tapenda

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Już robię i wysyłam, bo niestety zjedliśmy :)
      Pozdrawiam :)
      I dziękuję !!!!!!!!!!!!!!!!

      Usuń
  2. Świetnie wygląda takie kolorowy :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję i polecam ten deserek, szybko i smacznie :)

      Usuń

Dziękuję za odwiedziny i zachęcam do korzystania z przepisów.
Jednocześnie będzie mi miło jak skorzystasz z przepisów i podeślesz fotkę swojego wykonania danej potrawy a ja umieszczę ją w albumie na blogu i Fb.
Abym wiedziała o Twoich odwiedzinach zostaw komentarz ( uprzedzam, że anonimowe komentarze nie będą akceptowane, więc podpisz się proszę pod komentarzem. Nie ważne czy będzie pozytywny czy negatywny - po prostu chcę wiedzieć kto jest autorem komentarza ).
Zapraszam do odwiedzin.