Pyszne danie dla tych co lubią inną kuchnię, curry, krewetki itp. Smakuje super, polecam.

curry

Na patelni rozgrzać olej, wrzucić posiekany drobno czosnek i cebulkę smażyć aż cebulka zmięknie. Następnie dodać ziarenka gorczycy, ziarenka kopru włoskiego, potarty imbir, kolendrę, smażyć około 30 sekund. Wlać mleczko kokosowe, dodać pokrojoną na mniejsze kawałki fasolkę i drobno pokrojone chili. Gotować na małym ogniu aż fasolka będzie miękka. Wrzucić oczyszczone krewetki i gotować 30 sekund, może troszeczkę dłużej. Krewetki muszą nabrać różowego koloru. Dodać trochę soku z cytryny. Wymieszać w razie potrzeby doprawić do smaku.

Podawać z białym ryżem. Można posypać świeżą kolendrą.

Smacznego