niedziela, 12 lipca 2020

Zupa krem z groszku i szpinaku na rosole



A może by tak raz przerobić rosół na coś innego niż pomidorówkę ;) W dodatku w ekspresowym tempie. Wystarczy zielony groszek (może być mrożony), trochę szpinaku, resztka rosołu i ekspandowana quinoa do posypania.

Składniki:

4 łyżki ekspandowanej quinoy
500 ml rosołu
pół opakowania mrożonego groszku
3 garści szpinaku
marchewka z rosołu
koperek
świeża mięta
pieprz
sól

Wykonanie:

Groszek i szpinak chwilę gotujemy na rosole, w miarę potrzeby dolewamy trochę wody. Czekamy, aż trochę przestygnie, dodajemy kilka listków mięty, garść koperku, miksujemy, doprawiamy solą i pieprzem.
Przed podaniem ponownie podgrzewamy, dodajemy pokrojoną w plasterki marchewkę, posypujemy quinoą i świeżymi ziołami według uznania :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz