Składniki:
1 filet z kurczaka
1/2 pęczka szparagów
100 g bakłażana
kawałek papryki
1/2 marchewki
200 g ugotowanego ryżu
czubryca czerwona
maggi
ocet winny
sos chili
Przygotowanie:
Fileta pokroić w kostkę, posypać czubrycą, skropić maggi, octem winnym i sosem chili. Wymieszać i odstawić do lodówki, najlepiej na noc. Kurczaka podsmażyć. Bakłażana i paprykę pokroić w kostkę, szparagi w krążki, marchewkę zetrzeć na tarce. Warzywa dodać do mięsa, podsmażyć. Całość podlać wodą i dusić około pół godziny. Doprawić do smaku. Całość wymieszać z ugotowanym ryżem. Smacznego 🙂
uwielbiam takie miksy z ryżem, warzywami i mięsem:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Wszystko w jednym 🙂
PolubieniePolubienie