Wytrawne koreczki z zimnym arbuzem

Wytrawne koreczki z zimnym arbuzem

Soczyste koreczki ze schłodzonym arbuzem gwarantują furorę podczas przyjęcia. Błyskawiczne w wykonaniu, genialne połączenie różnorodnych smaków.

Koreczki z arbuza, fety i czarnych oliwek

5.0 z 21 głosów
Autor: Martyna Pietruszka Danie: PrzekąskaKuchnia: TureckaTrudność: Łatwe
Porcje

10

porcje
Przygotowanie

10

min.
Gotowanie

5

min.
Kalorie

190

kcal

Ekspresowe koreczki z soczystego arbuza, słonej fety i czarnych oliwek. Koreczki przygotujesz błyskawicznie, gwarantują że zrobią furorę wśród gości.

Tryb gotowania.

Dłuższe podświetlenie ekranu

Składniki:

  • schłodzony arbuz

  • ser feta Favita

  • czarne oliwki bez pestek


Sposób przygotowania:

  • Miąższ arbuza kroimy w niewielką kostkę, oczyszczamy z ewentualnych pestek. Jeśli mamy możliwość zakupu arbuza bezpestkowego, proces będzie łatwiejszy.
  • Fetę kroimy w kostkę podobną wielkością do kostek arbuza. Ciemne oliwki kroimy na połówki.
  • Składniki nabijamy na wykałaczki i układamy na talerzykach.

Instagram @proste.pesto

Obserwuj @proste.pesto i oznaczaj nas #proste.pesto

Facebook ProstePesto

Zobacz ProstePesto na Facebooku

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*