Kulinarna Chwila: Żołądki Mamuko Kulinarna Chwila: Żołądki Mamuko

wtorek, czerwca 30, 2020

Żołądki Mamuko


Żołądki Mamuko

Danie jest bardzo pyszne, podane z ryżem, nie tylko można podać na obiad, ale również na uroczystą kolację.



Składniki:
·       1 kg żołądków z indyka
·       Opakowanie mrożonki warzyw chińskich
·       1 łyżka sosu sojowego
·       Opakowanie Fix do potraw chińskich
·       Sól
·       Olej do smażenia
Sposób przygotowania:
1.  Żołądki czyścimy i kroimy w plasterki, zalewamy wodą, solimy i gotujemy około godziny
2.  Warzywa chińskie prużymy na rozgrzanym oleju, solimy, wlewamy sos sojowy i podlewamy szklanką wody


3.  Żołądki po ugotowaniu odlewamy z wody i łączymy z warzywami

4.  Wsypujemy fix do potraw chińskich i chwilę gotujemy

5.  Podajemy z ryżem

6.  Smacznego


3 komentarze: