środa, 24 czerwca 2020

Fasolka szparagowa z pieczoną papryką

Kuchnia hiszpańska 








Składniki:


  
500 g żółtej fasolki szparagowej 
1 czerwona papryka 
1 żółta papryka 
1 zielona papryka 
2 ząbki czosnku 
natka pietruszki 
sól 
pieprz 
oliwa 




Przygotowanie:



Fasolkę obrałem, umyłem, ugotowałem w osolonej wodzie, odcedziłem.
Papryki zawinąłem w folię, upiekłem w piekarniku. Zdjąłem skórkę, usunąłem gniazda nasienne, pokroiłem miąższ w cienkie paski. Dodałem do fasolki.
Czosnek obrałem, pokroiłem w plasterki, przesmażyłem na oliwie. Dodałem do fasolki i papryki. Doprawiłem solą i pieprzem, dokładnie wymieszałem.
Przed podaniem posypałem drobno posiekaną natką.


  

 

1 komentarz: