sobota, 20 czerwca 2020

Pucharek egzotycznego serniczka z galaretką


Chłodzący pucharek o smaku cytrynowego sernika, z dodatkiem słodkiego mango, orzeźwiającej agrestowej galaretki i pachnącej wakacyjną podróżą galaretki o smaku egzotycznych owoców to świetna propozycja letniego deseru.

Składniki:

1 egzotyczna galaretka
1 cytrynowa galaretka
1/2 agrestowa galaretka
1 mango
200g białego sera zmielonego 3-krotnie
listki mięty

Wykonanie:

1. Galaretkę egzotyczną rozpuścić w ilości podanej na opakowaniu, następnie przestudzić i wlać do pucharków ustawionych pod skosem aby uzyskać fikuśny skos. Pozostawić do całkowitego stężenia galaretki.

2. Galaretkę cytrynową rozpuścić w 250 ml wrzątku i pozostawić do wystudzenia. Po tym czasie galaretkę wlać do białego sera i całość dokładnie wymieszać. Następnie przełożyć do pucharków i wyrównać.

3. Galaretkę agrestową rozpuścić w 200 ml wrzątku i pozostawić do całkowitego stężenia. Po tym czasie pokroić w kostkę.

4. Mango przekroić wzdłuż pestki na pół, każdą z połówek nakroić w kratkę, a następnie ściąć nożem kosteczki mango, pozostawiając skórkę do utylizacji.

5. Pucharki wypełnić mango, agrestową galaretką i udekorować listkami mięty. Przed podaniem wstawić do lodówki.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz