Pieczone pomidory z czosnkiem, miodem i białym winem
Coś pysznego, mówię Wam!
Tak prosta potrawa, a jestem pewna, że skradnie Wasze serce- pomidory koktajlowe pieczone z dodatkiem czosnku, odrobiną miodu i białego wina, do tego porcja makaronu, na koniec odrobia dobrego sera i jest moc!
3-4 porcje:
1 kg pomidorów koktajlowych
1 główka czosnku
6 łyżek oliwy
4 łyżki białego wina
2 łyżeczki soku z cytryny
1 łyżeczka miodu
szczypta soli i pieprzu
makaron spaghetti do podania
twardy ser opcjonalnie
Wymyte pomidorki przełożyć do naczynia żaroodpornego, skropić oliwią, polać miodem, winem, sokiem z cytryny i doprawić szczyptą soli oraz pieprzu.
Pomidorki naciąć, aby nie pryskały podczas pieczenia.
Pomiędzy ułożyć główkę czosnku przekrojoną na pół.
Piec 30 minut w 200 stopniach.
Podawać z ugotowanym al dente makaronem i twardym serem.
Nie zapomnij też o wykorzystaniu w potrawie upieczonego czosnku- wystarczy ścisnąć, a ząbki same wychodzą.
Smacznego!
Tak prosta potrawa, a jestem pewna, że skradnie Wasze serce- pomidory koktajlowe pieczone z dodatkiem czosnku, odrobiną miodu i białego wina, do tego porcja makaronu, na koniec odrobia dobrego sera i jest moc!
3-4 porcje:
1 kg pomidorów koktajlowych
1 główka czosnku
6 łyżek oliwy
4 łyżki białego wina
2 łyżeczki soku z cytryny
1 łyżeczka miodu
szczypta soli i pieprzu
makaron spaghetti do podania
twardy ser opcjonalnie
Wymyte pomidorki przełożyć do naczynia żaroodpornego, skropić oliwią, polać miodem, winem, sokiem z cytryny i doprawić szczyptą soli oraz pieprzu.
Pomidorki naciąć, aby nie pryskały podczas pieczenia.
Pomiędzy ułożyć główkę czosnku przekrojoną na pół.
Piec 30 minut w 200 stopniach.
Podawać z ugotowanym al dente makaronem i twardym serem.
Nie zapomnij też o wykorzystaniu w potrawie upieczonego czosnku- wystarczy ścisnąć, a ząbki same wychodzą.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz
Serdecznie dziękuję za pozostawiony komentarz :)