Uwielbiam te smaki. Soczewica jest bardzo zdrowa warta zadbać, żeby była w naszym menu. Bardzo Was zachęcam. Można to danie zrobić bez mięsa będzie równie dobre.
Schab pokroić w cienkie słupki. Doprawić solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej wrzucić przyprawy tj. kurkumę, kolendrę, kminek, garam masala, chili, imbir i wymieszać. Smażyć mieszając kilka sekund. Wrzucić schab i smażyć aż straci kolor surowizny. Dodać cebulę pokrojoną w cienkie piórka, posiekany czosnek i smażyć aż cebulka zmięknie.
Podlać wszystko wodą i dodać soczewicę. Dodać pomidory pokrojone w kostkę z których wcześniej usunęliśmy skórę.
Gotować na małym ogniu aż soczewica będzie miękka. Podczas gotowania podlewać wodą. Doprawić solą do smaku.
Podawać z bułką lub indyjskim chlebkiem.
Ten wpis nie posiada jeszcze żadnych komentrzy.