Budyniowe Biszkopty

by - 5/29/2020 12:01:00 AM

Domowe biszkopty, czasem warto swoje upiec i posmakować takich domowych, są pyszne, a te są jeszcze bardziej pyszne bo z dodatkiem budyniu w proszku który sprawia że smakowicie pachną i przepysznie smakują :)













Składniki na 20 sztuk:

  • 2 jajka kl L (osobno białka i żółtka)
  • 40 g cukru
  • 38 g budyniu w proszku waniliowego bez cukru  (1 opakowanie)
  • 50 g mąki pszennej
  • ewentualnie kilka kropel esencji waniliowej
  • szczypta soli

1. Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywno, pod koniec dosypujemy partiami cukier i dalej ubijamy.
2. Do ubitych białek dodajemy żółtka i bardzo krótko miksujemy.
3. Następnie przesiewamy mąkę i proszek budyniowy, dodajemy ewentualnie esencję waniliową. Mieszamy całość delikatnie.
4. Na blaszkę wykładamy papier do pieczenia, a na papier wykładamy porcje ciasta formując okrągłe biszkopty o śred. 5 cm (pamiętajmy o zachowaniu odstępu, żeby ciasteczka się ze sobą nie połączyły)

Biszkopty pieczemy w 170-180 stop grzanie góra-dół bez termoobiegu przez około 20 minut.

Podobne Posty

2 comments

  1. Uwielbiam te biszkopty, a moja córka lubi jeść razem z serkiem. Super przepis

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuje, te biszkopciki smakują i małym i dużym :-)

      Usuń

Dziękuję, że zajrzałeś na mojego bloga. Będzie mi miło jeśli pozostawisz po sobie komentarz.

ad sen

streetcom

Przepisy kulinarne

FlyB - Kulinaria

Odszukaj.com - przepisy kulinarne

Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów

rondel

Baza przepisów kulinarnych

Lista Blogów Kulinarnych