Lasagne z indykiem

Składniki:

350 g fileta z indyka

czubryca czerwona, płatki chili, tymianek, słodka papryka

ocet balsamiczny

6 płatów makaronu do lasagne

2 cebule

150 g pieczarek

2-3 łodygi selera naciowego

1 puszka krojonych pomidorów

150 g sera żółtego

Przygotowanie:

Makaron lekko podgotować. Fileta z indyka pokroić w drobną kostkę, posypać przyprawami i skropić octem balsamicznym.

Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić. Do cebuli dodać mięso, podsmażyć. Łodygi selera pokroić w krążki, dodać do mięsa, zalać pomidorami i całość podsmażyć około 15 minut.

Pieczarki pokroić, podsmażyć do odparowania soku i doprawić solą, pieprzem, papryką i ziołami.

Na dnie naczynia do zapiekania rozsmarować łyżkę sosu i ułożyć połowę makaronu, wylać połowę sosu, posypać startym serem, ułożyć drugą warstwę makaron, rozsmarować resztę sosu, na to wyłożyć pieczarki i posypać startym żółtym serem oraz słodką papryką i ziołami. Zapiekać około 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Smacznego 🙂

lasagne z indykiem

2 uwagi do wpisu “Lasagne z indykiem

Dodaj komentarz