Składniki:
350 g fileta z indyka
czubryca czerwona, płatki chili, tymianek, słodka papryka
ocet balsamiczny
6 płatów makaronu do lasagne
2 cebule
150 g pieczarek
2-3 łodygi selera naciowego
1 puszka krojonych pomidorów
150 g sera żółtego
Przygotowanie:
Makaron lekko podgotować. Fileta z indyka pokroić w drobną kostkę, posypać przyprawami i skropić octem balsamicznym.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić. Do cebuli dodać mięso, podsmażyć. Łodygi selera pokroić w krążki, dodać do mięsa, zalać pomidorami i całość podsmażyć około 15 minut.
Pieczarki pokroić, podsmażyć do odparowania soku i doprawić solą, pieprzem, papryką i ziołami.
Na dnie naczynia do zapiekania rozsmarować łyżkę sosu i ułożyć połowę makaronu, wylać połowę sosu, posypać startym serem, ułożyć drugą warstwę makaron, rozsmarować resztę sosu, na to wyłożyć pieczarki i posypać startym żółtym serem oraz słodką papryką i ziołami. Zapiekać około 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Smacznego 🙂
mmm z indykiem musi być przepyszna 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Polecam 🙂
PolubieniePolubienie