Owoce, musy, frużeliny:
Znakomicie sprawdzą się mandarynki, krem mandarynkowy, wiśnie, krem wiśniowy, maliny, mus lub krem z malin, krem cytrynowy, cieńka warstwa lemon curd, mus mango-marakuja, mus jagodowy i wszystkie inne wariacje kremów, galaretek, musów z tymi owocami.
25 komentarzy
Agnieszka Niedźwiedzka
Tak, subtelna różnica będzie wyczuwalna 🙂
Agnieszka Niedźwiedzka
Czasami tak mi się dzieje, gdy używam nie do końca świeżych jaj. Nie zepsutych, ale takich które już trochę leżą w lodówce. Pozdrawiam
Izabela
Niestety mi się nie udało te ciasto.
Mocno opadło pod koniec pieczenia, jeszcze znim wyciągłam z pieca.
Nie wiem co poszło nie tak. Pozdrawiam.
Agnieszka
Witam czy orzechy laskowe dadzą smak orzechowy biszkoptu????? Zamiast włoskich.
Anonim
Ciasto rewelacja
Wladzia
Rewelacja
Agnieszka Niedźwiedzka
Wspaniale 🙂 Czasami talent jest niepotrzebny, wystarczy dobry przepis 🙂
Izuska91
Zrobiłam tort na tym biszkopcie… I pomimo tego że nie mam talentu cukierniczego to tort podbił serca a raczej podniebienie każdego. Dodam że zrobiłam do niego krem orzechowy i na spodnia warstwę ułożyłam wiśnie z likieru… Było pysznie
Agnieszka Niedźwiedzka
Chwilkę mniej niż minutę 🙂
Agnieszka Niedźwiedzka
Przykro mi to słyszeć 🙁 Mam nadzieję, że następny się uda. Proszę pamiętać, żeby sprawdzać patyczkiem czy biszkopt jest już upieczony.
Agnieszka Niedźwiedzka
Pozdrawiam i również dziękuję, że skorzystała pani z mojego przepisu.
Agnieszka Niedźwiedzka
Tak oczywiście że można. Zadaniem kawy jest wydobycie czekoladowego smaku. Pozdrawiam
Agnieszka Niedźwiedzka
Ja piekę na termoobiegu
Agnieszka Niedźwiedzka
Wydaje mi się, że można choć tak nigdy nie robiłam. Ciekawy pomysł. Proszę dodać na samym końcu 1łyżkę wody/1użyte jajo. Kakao bardzo zbija biszkopt, woda pomoże go rozluźnić.
fred
Czy można część mąki ziemniaczanej zastąpić przez kakao? Szukam takiego przepisu, ale na ciemny biszkopt. Uda się?
Anonim
Jakie ustawienie piekarnika góra dół?
Ola
CZy można pominąć kawę ? Robię dla trzylatków 🤪
Bogumiła
Jest super! Nic nie opada.
Dziękuję za przepis i pozdrawiam.
Karolina
Moj się niestety nie udał. Chyba pierwszy raz w życiu biszkopt mi nie wyszedł. W środku wyszła mokra nieupieczona plama. Nie mam pojęcia co poszło nie tak. 🙁
Anonim
A ja chciałam zapytać ile mam ogrzewać te jajka? Żebym ich nie upiekła 🙈
Agnieszka Niedźwiedzka
Ja nigdy nie rzucam. Jeśli biszkopt jest dobrze upieczony to pie opadnie (chyba, że składniki są nieświeże – to opadnie). Pozdrawiam, Agnieszka Niedźwiedzka 🙂
Renata
Dziś będę próbować, ale mam pytanie: czy po wyjęciu z piekarnika trzeba ciasto „zrzucić na podłogę” 😉 czy raczej obchodzić się z nim delikatnie
Agnieszka Niedźwiedzka
Miód na moje uszy 🙂 Bardzo się cieszę, że skorzystał Pan z mojego przepisu.
Marcel
Regularnie nie wychodzą mi biszkopty, z tego przpisu piekłem dwa razy i oba wyszły pięknie i bez zarzutu. Dziękuję bardzo za przepis.
Jola
Fajny biszkopt, super mi wyszedł dzisiaj. Szkoda, że nie wiem jak tu zdjęcie wkleić bo od razu bym się pochwaliła.