Boczek wędzony na szybko

Staram się unikać zakupów w sklepach, ostatnio robię w domu.

Tak na szybko wędzony boczek, który jest genialny w smaku. Dodatkowych walorów smakowych nadała przyprawa  Vegeta Natur z czosnkiem 

Boczek wędzony na szybko
Składniki

Wykonanie
Ilość przypraw dobieramy do własnego smaku. Do miseczki wsypujemy sól, pieprz, majeranek, przyprawę warzywną natur, przyprawę z czosnkiem natur, rozgnieciony czosnek następnie wlewamy sos sojowy. Dokładnie mieszamy wszystkie składniki. Boczek myjemy następnie kroimy w paski około 6cmi nacieramy mieszanką przypraw. Mięso wkładamy do lodówki na 24 godzin.

 Boczek wkładamy do nagrzanej wędzarni 55 stopni i wędzimy do uzyskania jasnozłotego koloru około 3 godziny. Podnosimy temperaturę do 100stopni i wędzimy do osiągnięcia w środku około 72 stopnie.

#durszlakXvegetanatur #vegetanatur #inspirowanenatura Przepisy inspirowane naturą

Brak komentarzy: