Słodkie, kwaśne, słone, pikantne…te wszystkie smaki znajdziecie w jednym kęsie. Te proste wiosenne kanapeczki mają w sobie tyle smaku, że grzechem będzie nie spróbować. Śpieszcie się, póki trwa sezon na szparagi :)
- opakowanie wafli ryżowych Sonko Fit Vege z zielonym groszkiem i jarmużem
- ok. 200 g naturalnego, gładkiego twarożku
- 2 łyżki soku z cytryny
- skórka starta z połowy sparzonej cytryny
- kilka rzodkiewek
- pół pęczka szparagów
- łyżka masła klarowanego
- łyżka syropu klonowego
- czerwony pieprz w ziarnach
- sól i pieprz mielony
Twarożek mieszamy z sokiem i skórka z cytryny, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Szparagi myjemy, kroimy w mniejsze kawałki i chwilę podsmażamy na maśle klarowanym, aż nieco zmiękną.
Dodajemy syrop klonowy i sporą ilość mielonego pieprzu. Chwilę smażymy, aż szparagi się skarmelizują.
Wafle ryżowe smarujemy serkiem.
Na wierzch układamy szparagi oraz cienko pokrojone rzodkiewki.
Posypujemy czerwonym pieprzem.
Smacznego :)
Wpis powstał we współpracy z Sonko.
Brak komentarzy