Wafle ryżowe z cytrynowym serkiem i karmelizowanymi szparagami | Mienta blog
Różne, Śniadania, Warzywa

Wafle ryżowe z cytrynowym serkiem i karmelizowanymi szparagami

Słodkie, kwaśne, słone, pikantne…te wszystkie smaki znajdziecie w jednym kęsie. Te proste wiosenne kanapeczki mają w sobie tyle smaku, że grzechem będzie nie spróbować. Śpieszcie się, póki trwa sezon na szparagi :)

wafle ryzowe z cytrynowym serkiem i karmelizowanymi szparagami sonko 2 - Wafle ryżowe z cytrynowym serkiem i karmelizowanymi szparagamiwafle ryzowe z cytrynowym serkiem i karmelizowanymi szparagami sonko 6 - Wafle ryżowe z cytrynowym serkiem i karmelizowanymi szparagami

  • opakowanie wafli ryżowych Sonko Fit Vege z zielonym groszkiem i jarmużem
  • ok. 200 g naturalnego, gładkiego twarożku
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • skórka starta z połowy sparzonej cytryny
  • kilka rzodkiewek
  • pół pęczka szparagów
  • łyżka masła klarowanego
  • łyżka syropu klonowego
  • czerwony pieprz w ziarnach
  • sól i pieprz mielony

wafle ryzowe z cytrynowym serkiem i karmelizowanymi szparagami sonko 3 - Wafle ryżowe z cytrynowym serkiem i karmelizowanymi szparagamiwafle ryzowe z cytrynowym serkiem i karmelizowanymi szparagami sonko 7 - Wafle ryżowe z cytrynowym serkiem i karmelizowanymi szparagami

Twarożek mieszamy z sokiem i skórka z cytryny, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Szparagi myjemy, kroimy w mniejsze kawałki i chwilę podsmażamy na maśle klarowanym, aż nieco zmiękną.

Dodajemy syrop klonowy i sporą ilość mielonego pieprzu. Chwilę smażymy, aż szparagi się skarmelizują.

Wafle ryżowe smarujemy serkiem.

Na wierzch układamy szparagi oraz cienko pokrojone rzodkiewki.

Posypujemy czerwonym pieprzem.

Smacznego :)

wafle ryzowe z cytrynowym serkiem i karmelizowanymi szparagami sonko 4 - Wafle ryżowe z cytrynowym serkiem i karmelizowanymi szparagamiwafle ryzowe z cytrynowym serkiem i karmelizowanymi szparagami sonko 5 - Wafle ryżowe z cytrynowym serkiem i karmelizowanymi szparagami

Wpis powstał we współpracy z Sonko.

Poprzedni Wpis Następny Wpis

Podobne wpisy

Brak komentarzy

Komentuj