Jajka nadziewane łososiem

Zimna przekąska, która z pewnością posmakuje smakoszom wędzonego łososia😉 Doskonała na śniadanie lub kolację. Sprawdzi się również w postne dni lub na świątecznym wielkanocnym stole.

 

 

Składniki:

  • 5-6 jajek ugotowanych na twardo
  • 100 g wędzonego łososia
  • 2 łyżki majonezu
  • sól i pieprz

 

Jajka obierz ze skorupki, opłucz. Przekrój na połówki. Delikatnie wyjmij żółtka i przełóż do malaksera lub kielicha blendera. Dodaj rozdrobnionego łososia, majonez oraz przyprawy. Całość zmiksuj na gładką jednolitą masę. Spróbuj i jeśli trzeba, dodatkowo dopraw. Farsz przełóż do szprycy lub rękawa cukierniczego. Wypełniaj białka jajek. Ułóż je na talerzu i podawaj od razu lub przechowuj w lodówce.

 

 

 


 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *