Syrnikowo chmōra (Sernikowa chmura)

Tyn syrnik niy bez cufal1 sie nazywo chmōra- ôn je taki miynki, puszysty, że sie aż łozlatuje2 w gymbie… niebo w gymbie 😉

Co potrza?

1 kg syra (u mie bōł tyn ze wiaderka)

6 jajec

łeżka potartyj skōrki ze citrōłny

1 waniliowy puding

0,5-1 szklōnki cukru (jo dołech yno poła szklōnki i wyszoł tyn syrnik idealny, niy za słodki)

100 g łozpuszczōnego masła

Łozgrzyjcie bratruła3 na 180 stopni. Biołka ubijcie ze cukrym. Żōłtka pomiksujcie trocha ze samym masłym, potyn dociepcie tam syr, puding i skōrka ze citrōłny. Jak już to bydzie dobrze pomiksowane, to jakōm warzechōm wmiyszejcie w to biołka.

Jak mołcie srogo4 ôkrōngłoł forma, to mogecie w ni to upiyc, a jak niy, to lepi sie wejście jako sztyrogato5, bo ôn jeszcze przi pieczyniu urojśnie i żeby Wōm bez cufal6 niy uciyk.

Wrojście go bratruły na 50 minut- chyba że bydzie jeszcze na wiyrchu jasny, to go mogecie potrzimać 60 minut.

Jak już baje7 upieczōny, to sie musi dobrze ochōdzić8, żeby sie Wōm przi krajaniu niy łozlecioł9, a potyn to już yno maszkycynie10 Smacznego 🙂

 

1przypadek

2rozlatuje

3piekarnik

4dużą

5czterokątną

6przez przypadek

7będzie

8ostudzić

9rozpadł

10delektowanie się

Sam tyż mogecie mie znojś:
Kej lubicie ôbrŏzki
Sam znojdziesz moje filmy
Sam znojdziesz moje filmy
Jak lubisz ćwiyrkać, to sam wlyjź
Visit Us
Follow Me
Dastaniecie mejla ze nowymi receptami
RSS




Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*