11 maja

Kakaowe ekspresowe babeczki

Kolejna odsłona ekspresowych babeczek przed Wami. Mieszane łyżką, pieczone kila minut z możliwością wrzucenia do nich czego tylko dusza zapragnie. I jak tu sobie odmówić takiej przyjemności? 
Wystarczy że znajdziecie na ich przygotowanie jakieś 20 minut, to co robimy?
Przepis zaczerpnięty od OliTatki z instagrama, możecie do niej zajrzeć również po inne inspiracje, ma babeczka możliwości ;) ;) ;)

Składniki:
1,5 szklanki maki pszennej
1/2 szklanki cukru
1 opakowanie cukru waniliowego
2 łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżki kakao
2 jajka
1 szklanka mleka
1/2 szklanki oleju

dodatkowo:
mrożone owoce tj.rabarbar, porzeczka czarna,
porzeczka czerwona, porzeczka biała, truskawka



Przygotowanie:
Wszystkie suche składniki mieszamy w jednej misce, w drugiej natomiast mieszamy wszystkie mokre składniki. Łączymy ze sobą obie miski przelewając mokre składniki do suchych. Mieszamy do połączenia się składników. Przekładamy do foremek do 2/3 wysokości. Układamy na wierzchu owoce. Pieczemy 15-20 minut w 180 stopniach. Studzimy i serwujemy z cukrem pudrem.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 Życie zaczyna się w kuchni , Blogger