Chociaż jestem fanką wytrawnych śniadań, to czasami lubię zjeść fajne naleśniki lub właśnie jaglankę, najlepiej gotowaną w mleku kokosowym. Lekkie, orzeźwiające i zdrowe śniadanie. Gotowana w mleku kokosowym z wiórkami kokosowymi kasza jaglana z dodatkiem ananasa to dość tropikalne połączenie, jednak bardzo pyszne. Takie, że bez problemu można dobrze zacząć dzień!

Składniki (na 1 porcję):
  • 5 łyżek kaszy jaglanej 
  • 200 ml mleka kokosowego 
  • 3 łyżki wiórków kokosowych 
  • 1 łyżka syropu klonowego 
  • 1/2 szklanki borówek 
  • 3 plastry ananasa marynowanego
  • łyżka płatków migdałów 
  • kilka malin 
Kaszę jaglaną opłucz w wodzie i gotuj w mleku kokosowym z wiórkami kokosowymi oraz syropem klonowym do momentu aż ta wchłonie płyn. Przełóż jaglankę do miseczki i dekoruj owocami, pokrojonym ananasem i posyp płatkami migdałów. 

Smacznego, Klaudia 






Brak komentarzy