BEZGLUTENOWY SERNIK CZEKOLADOWY – JAK MUS!

Przeogromnie się cieszę, że bezglutenowa i FIT seria cieszą się tak ogromna popularnością na blogu!

Dziś po raz kolejny przygotowałam dla Was bezglutenowe, pyszne ciasto, a do jego zrobienia zainspirowała mnie moja ukochana, bezglutenowa marka Schär.

#ScharBio

#ScharBezGlutenuBio

Schär niedawno wypuściła na rynek nową linię produktów BIO, o której pisałam Wam już kilkukrotnie w poprzednich wpisach.

Nie pokazałam Wam jednak jeszcze wszystkich produktów, które wchodzą w skład nowej serii.

Pyszne panini, makarony i ciasteczka jabłkowe już zagościły na blogu.

Dziś dodatkiem są przepyszne ciasteczka ( można powiedzieć, że nawet takie mini babeczki! ) – BIO MADELEINES CHOCO Schär.

BIO MADELEINES CHOCO Schär to mini babeczki ekologiczne z czekoladą.

Opracowane specjalnie dla osób nietolerujących glutenu.

Wyprodukowane z francuskich jaj wolnoklatkowych i mąki migdałowej, bez użycia glutenu i oleju palmowego.

Niesamowicie mięciutkie i puszyste!

Idealne jako słodka przekąska lub słodkie drugie śniadanie.

Pyszne!

U mnie trafiły jako dodatek do fantastycznego, czekoladowe sernika – lekkiego jak mus!

 

SKŁADNIKI:

SPÓD:

* BIO MADELEINES CHOCO Schär – 1 op

* masło – ok. 70 g

MUS:

* ser biały 3 x mielony ( może być wiaderkowy ) – 600 g

* śmietana 30% słodka – 200 ml

* czekolada gorzka – 150 g

* cukier puder – 80-90 g

* wanilia w ziarnach lub w płynie – do smaku

DODATKOWO:

* BIO MADELEINES CHOCO Schär – 1 op

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

SPÓD:

BIO MADELEINES CHOCO Schär kruszymy/mielimy.

Zalewamy roztopionym masłem , wylepiamy tortownicę.

MUS:

Ser mielony ucieramy z wanilią i cukrem pudrem.

Czekoladę roztapiamy na kąpieli wodnej.

Śmietanę ubijamy na puch.

Do utartego sera wlewamy przestudzoną, ale ciepłą czekoladę ( hartują wcześniej! ).

Dodajemy ubitą śmietanę i delikatnie, ale dokładnie mieszamy.

 

UWAGA!

Jeśli Was ser jest rzadki polecam dodać 1 łyżeczkę żelatyny rozpuszczonej w 3 łyżkach wrzącej wody.

Dekorujemy również BIO MADELEINES CHOCO Schär.

Wstawiamy do lodówki na kilka godzin.

Smacznego!

Zapraszam Was na fanpage marki Schär , gdzie możecie na bieżąco śledzić newsy, a także inspirować się dodawanymi, bezglutenowymi przepisami.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress