Składniki:
200 g fileta z łososia
150 g mrożonego groszku
1 większa cebula
100 g jogurtu naturalnego
garść rzeżuchy lub innej zieleniny
sól, pieprz
kopytka:
800 g ugotowanych ziemniaków
100 g mrożonego szpinaku w brykiecie
100 g mąki żytniej T720
1 jajko
pieprz
Przygotowanie:
Szpinak rozmrozić i odcisnąć nadmiar wody. Ziemniaki przecisnąć przez praskę, dodać szpinak, jajko, mąkę i pieprz i krótko zagnieść jednolite ciasto. Podzielić na 4 części, z każdej uformować wałek i pokroić po skosie na 2-centymetrowe kawałki. Kopytka wrzucać na osolony wrzątek i gotować 2-3 minuty od wypłynięcia.
Cebulę obrać, posiekać i wrzuci na patelnię, podsmażyć 2-3 minuty i dodać groszek, smażyć aż rozmarznie. Z łososia odciąć skórę i pokroić mięso w kostkę. Dodać na patelnię, posypać solą i pieprzem i podsmażyć całość około 5 minut. Zdjąć z palnika, odstawić na 5 minut i wymieszać z jogurtem. Podawać z kopytkami i zieleniną. Smacznego 🙂
jako fanka kopytek jak najbardziej wpadam na obiadek 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Kiedy znaleźć czas na kopytka jak nie w czasie kwarantanny 😀
PolubieniePolubienie
jak wiosennie ❤
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Oj tak 🙂
PolubieniePolubienie