Kopytka z łososiem w sosie

Składniki:

200 g fileta z łososia

150 g mrożonego groszku

1 większa cebula

100 g jogurtu naturalnego

garść rzeżuchy lub innej zieleniny

sól, pieprz

kopytka:

800 g ugotowanych ziemniaków

100 g mrożonego szpinaku w brykiecie

100 g mąki żytniej T720

1 jajko

pieprz

Przygotowanie:

Szpinak rozmrozić i odcisnąć nadmiar wody. Ziemniaki przecisnąć przez praskę, dodać szpinak, jajko, mąkę i pieprz i krótko zagnieść jednolite ciasto. Podzielić na 4 części, z każdej uformować wałek i pokroić po skosie na 2-centymetrowe kawałki. Kopytka wrzucać na osolony wrzątek i gotować 2-3 minuty od wypłynięcia.

Cebulę obrać, posiekać i wrzuci na patelnię, podsmażyć 2-3 minuty i dodać groszek, smażyć aż rozmarznie. Z łososia odciąć skórę i pokroić mięso w kostkę. Dodać na patelnię, posypać solą i pieprzem i podsmażyć całość około 5 minut. Zdjąć z palnika, odstawić na 5 minut i wymieszać z jogurtem. Podawać z kopytkami i zieleniną. Smacznego 🙂

szpiankowe kopytka z łososiem

4 uwagi do wpisu “Kopytka z łososiem w sosie

Dodaj komentarz