czwartek, 30 kwietnia 2020

Naleśniki z parówkami i pieczarkami

Naleśniki:
· mąka pszenna 3 szkl
· mleko 1,5 szkl
· woda gazowana 1,5 szkl
· jajka 3 szt
· sól

Parówki- 8 szt
Cebula – 3 szt
Pieczarki –30 dag
Olej- 30 dag
Pieprz

Sól 

 

Wszystkie składniki ciasta miksujemy do uzyskania gładkiej masy, jesli jest zbyt gęsta dolewamy wody. Odstawiamy na 10 minut.
Cebule i pieczarki obrać, oczyścić, pokroić i udusić na oleju. Przyprawić do smaku pieprzem i solą.
 Smażymy ciasto na rozgrzanej patelni na odrobinie oleju., przekładamy na druga stronę, układamy plasterek sera i smażymy. Usmażony naleśnik układamy na talerzu, nakładamy ciepły farsz z pieczarek i  podgrzaną parówkę i rolujemy, można podać polane keczupem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz