Składniki:
300 g fileta z kurczaka
kukurydza z puszki
sałata lodowa
3 tortille
curry, suszona trawa cytrynowa
sos chili, maggi, ocet winny
sos:
1 skyr
2-3 ogórki kiszone
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka musztardy
sól, pieprz
Przygotowanie:
Fileta pokroić kostkę, posypać przyprawami, skropić maggi, sosem chili i octem winnym. Odstawić do lodówki przynajmniej na pół godziny. Ogórki kiszone zetrzeć na tarce, wymieszać ze skyrem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, musztardą i szczypta soli. Fileta obsmażyć na patelni bez tłuszczu. Na tortilli rozłożyć poszatkowaną sałatą lodową, posypać 2 łyżkami kukurydzy, mięsem, nałożyć 2 łyżki sosu i złożyć tortillę. Obsmażyć na patelni grillowej lub opiec w opiekaczu. Smacznego 🙂
pysznie u Ciebie!
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dzięki 😊
PolubieniePolubienie
Uwielbiam tortille
PolubieniePolubione przez 1 osoba
My też 🙂
PolubieniePolubienie
Są pyszne
PolubieniePolubione przez 1 osoba