niedziela, 12 kwietnia 2020

Owsianka z malinami

Pomysł na śniadanie lub kolację.
Zdrowy i zapychający ;)


Przepis po raz kolejny poznałam przez Kwestię Smaku

Składniki:  (2 porcje)
  • pół szklanki płatków owsianych
  • łyżka cukru
  • 1/2 - 3/4 szklanki wody
  • pół szklanki mleka kokosowego
  • pół szklanki malin, mogą być mrożone
  • miód lub syrop klonowy

Płatki owsiane przepłukać wodą kilka razy aż nie będzie mętna. Świeżą wodę z płatkami zagotować i na mniejszym ogniu gotować ok. 10 min co jakiś czas mieszkając. Dodać cukier, mleko kokosowe i gotować kilka minut. Maliny lekko podgrzać i rozmieszać np. widelcem żeby lekko się rozpadły.

Do płatków lub malin jeśli są bardzo kwaśne dodać miodu lub cukru do smaku.

Można zrobić na wieczór, zjeść pół i przechować w lodówce do rana na śniadanie. Płatki wsiąkną więcej płynów, ale nadal będą smaczne ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz