Bardzo smaczne, polecam. Nadzienie pycha, bułka mięciutka.

pizza

Ciasto drożdżowe – drożdże wymieszać w letniej wodzie z dodatkiem cukru i łyżki mąki. Odstawić do wyrośnięcia. Następnie dodać wszystkie składniki do miski, wlać wyrośnięte drożdże i wyrobić ciasto. Ciasto ugniatać tak długo aż będzie gładkie i lśniące. Następnie odstawić do wyrośnięcia. Oczywiście przykryć ściereczką.

Przygotowanie nadzienia – na patelni obsmażyć cebulkę na złoty kolor. Dodać posiekany czosnek i smażyć jeszcze kilka sekund. Wrzucić mięso mielone. Doprawić solą i pieprzem. Smażyć tak długo aż mięso straci kolor surowizny. Dodać mieszankę ziół suszonych, kukurydzę, fasolkę, chili, pomidorki. Wymieszać i ponownie doprawić. Woda z pomidorów powinna wyparować. Odstawić i ostudzić. Nadzienie powinno być pikantne.

pizza

Blaszkę o wymiarach 18×20 cm wysmarować masłem i obsypać suszonymi ziołami. Ciasto podzielić na dwie części i rozwałkować na wielkość blaszki. Na dno położyć jedną część ciasta. Na to nadzienie, potarty ser i druga część ciasta. Czubkami palców przygnieść boki ciasta. Przydusić ciasto wzdłuż i poprzek tworząc 6 kawałków. Ponownie odstawić do wyrośnięcia.

pizza

Pieczenie – piekarnik nagrzać do 210 C i piec 15 minut. Jak już ciasto jest u góry zarumienione to znaczy że gotowe. Jak już ciasto jest upieczone to obsypać odrobiną sera i zostawić w piekarniku aż ser się rozpuści.

Wyszło pycha. Polecam.