Wiosenna kalafiorowa (zupa)

rosół z kury (1,5 litra)

kalafior

fasolka szparagowa

marchew

pietruszka

pęczek koperku

sól morska, pieprz


Przygotowanie:

  1. W dużym garnku podgrzewamy 1,5 litra, wcześniej przygotowanego, rosołu z kury.
  2. Warzywa: marchew, pietruszkę, fasolkę szparagową i kalafior kroimy na mniejsze części.
  3. Całość zagotowujemy.
  4. Na małej mocy kuchenki gotujemy bez przykrycia przez 30 minut.
  5. Doprawiamy solą morską i pieprzem oraz koperkiem według uznania.

Więcej przepisów na obiad:

Alpejska zupa z selera

Apetyczna zupa kremowa ze startym na grubo selerem korzeniowym i serkiem topionym z dodatkiem smażonych plasterków pora.

Wczytywanie…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.

Dodaj komentarz